Uvjeti poslovanja i pružanja usluge

Uvjeti poslovanja i pružanja usluge

1. Opći uvjeti

Opći uvjeti poslovanja su sastavljeni u skladu s važećim propisima Republike Hrvatske, u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i međunarodnim uvjetima za e-poslovanje.

Internet trgovinom licitar.hr (u nastavku: ˝internet trgovina˝) upravlja Licitar studio za dizajn, izradu predmeta i trgovinu, vlasnica Nina Jecić (kratki naziv „Licitar“, vl. Nina Jecić (u nastavku: ˝ Trgovac˝). Podaci o pružatelju usluge elektronskog poslovanja: „Licitar“, vl. Nina Jecić, Cetingradska 30, 10 000 Zagreb, Matični broj obrta: 91761174. Kupnjom korisnik postaje kupac. Kupnjom ili registracijom na licitar.hr potrošač potvrđuje da dozvoljava da Trgovac pohranjuje, obrađuje i koristi osobne podatke posredovane preko web obrasca prilikom registracije ili upisom podataka prilikom kupnje u slijedeće svrhe: promociju prodajnog asortimana, pružanje usluga, telefonske pozive, slanje SMS poruka i e-maila, pozivanje na različite organizirane događaje, anketiranje, segmentaciju klijenata, statističke obrade podataka. Svatko može u bilo koje vrijeme pismeno ili putem kojeg drugog komunikacijskog kanala zahtijevati da upravitelj osobnih podataka trajno ili privremeno prekine s upotrebom osobnih podataka u svrhu neposrednog trženja. Ovi Opći uvjeti poslovanja definiraju poslovanje internetske trgovine, prava i obveze posjetitelja, korisnika i kupca te poslovni odnos između Trgovca te korisnika i kupca proizvoda iz ponude internet trgovine.

2. Pristup informacijama

Trgovac se obvezuje, da će korisniku uvijek biti na raspolaganju:

 • podaci o identitetu poduzeća (ime i mjesto obavljanja poslovne djelatnosti, broj registra),
 • podaci o kontaktu, koji korisniku omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju s Trgovcem (e-mail adresa, telefon, mobitel);
 • informacije o bitnim karakteristikama proizvoda, odnosno, uslugama iz ponuda web trgovine, uključujući i poslije-prodajne usluge.
 • informacije o dostupnosti proizvoda odnosno uslugama internet trgovine.
 • način i uvjeti dostave proizvoda, odnosno, izvršenje usluga, osobito mjesto i rok dostave;
 • informacije o načinu plaćanja;
 • informacije o roku trajanja ponuda iz internet trgovine;
 • informacije o razdoblju (roku) u kojem je moguće odustati od kupnje;
 • informacije o mogućnosti vraćanja proizvoda, te o tome koliki je trošak korisnika kada vraća proizvod;
 • informacije o postupku s pritužbama korisnika, te podaci o kontaktnoj osobi Trgovca zaduženoj za odnose i komunikaciju s korisnicima.

3. Ponuda proizvoda, rok dostave i preuzimanje proizvoda

Ponuda proizvoda na internet stranici, se zbog prirode poslovanja preko interneta mijenja i ažurira. Zbog toga može doći do pogrešaka. Molimo Vas da nas o njima obavijestite putem mail-a licitar@licitar.hr ili nas nazovite na telefon 01/30 14 370. Pokušat ćemo otkloniti problem u što kraćem roku.

3.1. Rok dostave

Rok dostave proizvoda, koji su na zalihama, u pravilu će stići na kućnu adresu u roku od 3 do 5 radnih dana. Svaki proizvod iz internet trgovine je dostupan u razumnom vremenskom roku.

3.2. Preuzimanje proizvoda

Korisnik može nakon zaključene i plaćene narudžbe preuzeti proizvod na navedenoj adresi. Proizvod dostavlja Hpekspres dostavna služba na kućnu adresu, ili DPD kurirska služba na kućnu adresu. Cijena dostave za narudžbe u vrijednosti do =1.000,00 kuna je 50,00 kuna, dok je za narudžbe veće od =1.000,00 kuna dostava besplatna. Plaćanje se vrši prema ponudi, a preko poslovnog računa.

4. Cijene

Online cijena vrijedi za sve korisnike internet trgovine Trgovca. Sve cijene na internet trgovini su navedene u kunama i uključuju PDV. Cijene ne sadrže troškove dostave. Cijene vrijede za elektronsku i telefonsku narudžbu proizvoda putem internet trgovine. U slučaju da se cijena promijenila tijekom obrade narudžbe, Trgovac će:

 • obavijestiti korisnika (kupca) o novim cijenama. U tom slučaju, korisnik (kupac) ima mogućnost promijeniti svoju narudžbu, djelomično je ili potpuno otkazati, ili potvrditi narudžbu po novim cijenama, sve bez dodatnih troškova: odnosno,
 • korisniku (kupcu) omogućiti odustajanje od kupnje te mu istodobno ponuditi rješenje koji će ići na obostranu korist i zadovoljstvo.

5. Postupak kupnje

Kada je narudžba primljena, odlazi u postupak obrade. Trgovac putem elektronske pošte prima obavijest da je narudžba zaprimljena. Trgovac po primitku narudžbe, provjerava dobavljivost naručenih proizvoda i narudžbu potvrdi ili s razlogom odbaci. Trgovac može, kako bi provjerio podatke i jamčio točnost isporuke, telefonskim putem kontaktirati korisnika (kupca), putem broja koji je korisnik (kupac) upisao kao kontaktni broj. Nakon što je narudžba potvrđena, Trgovac korisnika (kupca) putem e-maila obavještava o visini cjelokupne narudžbe, trošku dostave i vremenu dostave. Kupoprodajni ugovor o kupnji naručenih proizvoda između korisnika (kupca) i Trgovca, je u ovoj fazi dogovoren.

6. Pravo odustajanja od kupnje i vraćanja proizvoda

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, čl.72, st.1, kupac ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana od dana primitka proizvoda. Ukoliko se kupac odluči na jednostrani raskid ugovora, o svojoj odluci je dužan obavijestiti prodavatelja pisanim putem, u navedenom roku, te sam snositi trošak povrata proizvoda prodavatelju.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti proizvoda koje je rezultat rukovanja proizvodom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti proizvoda. Za povrat kupljenih proizvoda u roku za odustajanje od kupoprodajnog ugovora dovoljna je poruka o odustajanju. Jedini trošak za korisnika (kupca) pri povratu proizvoda je trošak dostave Trgovcu. Kupljene proizvode potrebno je vratiti Trgovcu najkasnije u roku 30 dana od narudžbe i obavijesti o odustajanju kupoprodajnog ugovora. Trgovca možete obavijestiti o namjeri vraćanja proizvoda putem e-maila: licitar@licitar.hr ili telefonski pozivom na broj telefona: 01/30 14 370. Kupljene proizvode potrebno je vratiti neoštećene u originalnoj ambalaži i u nepromijenjenoj količini osim ako su proizvodi uništeni, bez ambalaže ili se njihova količina smanjila bez krivnje korisnika (kupca). Ako je paket kojim su stigli proizvodi do korisnika (kupca) fizički oštećen, u njemu nedostaje sadržaj i paket je otvoren, korisnik (kupac) treba započeti postupak reklamacije. Proizvodi koje kupac želi reklamirati može vratiti tako da ih pošalje prodavatelju na adresu: „Licitar“ vl. Nina Jecić, Cetingradska 30, 10 000 Zagreb. Kontaktni broj telefona: 01/30 14 370. Za vraćene proizvode trgovac će korisniku (kupcu) također, ako je to moguće, najkasnije u roku od 30 dana od primitka proizvoda vratiti uplaćeni iznos ili zamijeniti neispravan i/ili netočan artikl. Iznos se korisniku (kupcu) vraća na njegov transakcijski račun. Trgovac se obvezuje da će uočenu pogrešku riješiti u najkraćem mogućem roku. Korisnik (kupac) o primijećenoj grešci može obavijestiti Trgovca putem elektronske pošte: licitar@licitar.hr.

7. Dostava

Trgovac će naručene proizvode dostaviti korisniku (kupcu) u dogovorenom roku. Partner za dostavu je Hpekspres i DPD Croatia d.o.o. dostavna služba. Trgovac ima pravo izabrati drugu dostavnu službu ako će ona učinkovitije izvršavati dostavu. Uplata se vrši preko poslovnog računa Trgovca.

8. Politika privatnosti

Licitar studio za dizajn, izradu predmeta i trgovinu, vlasnica Nina Jecić, cijeni vašu privatnost i zato su Vaši podaci kod nas uvijek pažljivo zaštićeni. Sve posredovane informacije su zaštićene od pristupa treće strane, što vam osigurava bezbrižno i nesmetano poslovanje s pružateljem usluga. Ova pravila o privatnosti mogu se izmijeniti ili dopuniti u bilo kojem trenutku, bez prethodne najave ili obavijesti. Korištenjem ove web stranice nakon izmijene ili ažuriranja korisnik potvrđuje da je suglasan s izmjenama i dopunama. Zaštita vaših osobnih podataka znači:

 • Nikada nećemo zlouporabiti vaše osobne podatke na bilo koji način.
 • Vaš kontakt i osobne podatke nećemo nikada dati bilo kojoj trećoj strani.
 • Vaš kontakt i osobni podaci mogu se otkriti trećoj strani samo uz vašu dozvolu.
 • Nećemo Vam slati e-mailove na koje se niste registrirali.

Sve naše online aktivnosti su u skladu s europskim zakonodavstvom (EU Directive 95/46/EC, 2002/58/EC i Treaty Conventions ETS 108, ETS 181, ETS 185, ETS 189) i nacionalnim zakonodavstvom Republike Hrvatske (Zakon o zaštiti osobnih podataka, Zakon o elektroničkom poslovanju, itd.). Rukovanje informacijama koje davatelj dobiva o vama kada posjetite i koristite našu internet stranicu, podliježe politici privatnosti.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka.

Osobni podaci su informacije koje vas identificiraju kao pojedinca: Vaše ime i prezime, e-mail ili poštanska adresa, i sl. Pružatelj usluga ne prikuplja osobne podatke.

Korištenje i širenje osobnih podataka.

Trgovac će vaše osobne podatke koristiti isključivo za ispunjavanje Vaših narudžba te u tehničke svrhe, poput administracije internet stranice, kako bi Vam pružile pristup određenim informacijama ili za opću komunikaciju s vama. Trgovac neće posredovati vaše osobne podatke trećim stranama.

Automatsko bilježenje informacija (ne-osobne informacije). Kad god pristupate internet stranici, općeniti, ne-osobni podaci (preglednik korisnika, broj posjeta, prosječno vrijeme posjeta na stranicama, posjećene stranice) bilježe se automatski (ne kao dio prijave). Ove informacije koristimo za mjerenje atraktivnosti naše internet stranice i poboljšanje sadržaja i upotrebljivosti.

Vaši podaci nisu podložni daljnjem razmatranju i nisu otkriveni trećim stranama.

Kolačići. Kolačići su neprimjetni dokumenti koji se privremeno čuvaju na tvrdom disku i omogućuju da naša stranica prepozna Vaše računalo kada nas sljedeći put posjetite na internet stranici. Pružatelj koristi kolačiće samo kako bi prikupio informacije koje se odnose na korištenje internet stranice. Naša stranica koristi podatke iz Google Analytics za praćenje iskustava korisnika koji su značajni za poboljšanje poslovanja i kvalitete usluge.

Sigurnost. Trgovac ulaže sve svoje napore kako bi se osigurala sigurnost osobnih podataka. Vaši podaci su konstantno zaštićeni od gubitka, uništavanja, krivotvorenja, manipulacije i neovlaštenog pristupa ili neovlaštenog otkrivanja.

Pravo na informacije. Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi naše politike zaštite privatnosti ili kako postupamo s vašim osobnim podatcima, slobodno nam se obratite. Kontaktirajte nas na licitar@licitar.hr. Bit ćete obaviješteni u skladu sa vašim zahtjevom – u pisanom obliku te u skladu s važećim zakonodavstvom – koji su podaci, ako ih ima, prikupljeni tijekom posjete internet stranice.

Objavljivanje promjena. Svaka promjena u našim pravilima o zaštiti osobnih podataka bit će objavljena na ovim internet stranicama. Korištenjem internet stranice korisnik prihvaća i suglasan je sa cijelim sadržajem ove politike privatnosti.

9. Mišljenje korisnika i ocjene proizvoda

Mišljenja, komentari i ocjene proizvoda koje daju korisnici ili posjetitelji su dio funkcionalnosti internet trgovine i namijenjeni su korisničkoj zajednici. S objavom mišljenja, komentara ili ocjena korisnik ili posjetitelj dozvoljava Trgovcu upotrebu ili objavu cijelog ili djelomičnog djela u svim elektronskim ili drugim medijima bez vremenskog ili nekog drugog ograničenja, ako su isti u poslovnom interesu Trgovca. To uključuje i objavu na oglasima ili druge vrste komunikacija. Autor mišljenja, komentara ili ocjene garantira da je vlasnik materijalnih i moralnih autorskih prava za napisana mišljenja, komentare i ocjene te da ih besplatno i vremenski neograničeno prepušta Trgovcu.

10. Odgovornost

Trgovac se trudi osigurati ažurnost i točnost informacija objavljenih na svojim stranicama. Unatoč tome, svojstva proizvoda, vrijeme isporuke ili cijene, mogu se promijeniti tako brzo da dobavljač ne uspije ispraviti podatke na Internetu pravovremeno. U tom slučaju će kupac biti obaviješten o promjenama i omogućit će mu da odustane od narudžbe ili zamijeni naručeni proizvod. Iako dobavljač nastoji pružiti točne slike o prodajnim artiklima, sve snimljene fotografije su simboličke. Fotografije ne jamče svojstva proizvoda. Trgovac od trenutka slanja pošiljke naručenih proizvoda dostavljaču, ne odgovara za oštećenja, uništenje, gubitak, manjak sadržaja u pošiljci i otvaranje pošiljke. U navedenim primjerima korisnik (kupac) se mora obratiti dostavljaču i započeti postupak reklamacije. Trgovac će zajedno s dostavljačem učiniti sve da se reklamacija riješi u najkraćem roku.

11. Pritužbe i sporovi

Trgovac ima uspostavljen učinkoviti sustav rješavanja pritužbi i osobu zaduženu za kontakt s korisnicima putem elektronske pošte ili pisanim putem na adresu. Korisnik (kupac) se može obratiti na e-mail adresu licitar@licitar.hr

 1. Trgovac potvrđuje, u roku od pet radnih dana, da je primio pritužbu i javiti će kupcu koliko je potrebno za obradu iste te ga informirati o proceduri.
 2. Trgovac je svjestan osnovne značajke potrošačkog spora, što se tiče sudskih sporova, te njegove asimetrije između ekonomske vrijednosti zahtjeva i troškova nastalih u rješavanju spora. Trgovac traži najbolji način za rješavanje bilo kakvih nesuglasica mirnim putem.
 3. Svi eventualni sporovi rješavaju se putem hrvatskog materijalnog i procesnog prava, na sudu u Zagrebu. Svi odnosi i prava koji nisu obuhvaćeni ovim općim uvjetima poslovanja uređeni su Zakonom o obveznim odnosima, Zakonom o elektronskom tržišnom poslovanju i Zakonom o zaštiti potrošača.

12. Promjene u općim uvjetima poslovanja

Trgovac će, u slučaju promjene Općih uvjeta koji uređuju poslovanje internet trgovine, sigurnosti podataka i drugih područja koja su vezana uz poslovanje internet trgovine te u slučaju dopune Općih uvjeta poslovanja obavijestiti korisnike i posjetitelje na stranici licitar.hr. Sve promjene počinju vrijediti s istekom osmodnevnog roka od objave promjena ili dopuna. Ako je promjena nužna zbog usklađivanja s propisima i zakonima ona može postati važeća i u kraćem roku. Korisnik koji se ne slaže s promjenama ili dopunama mora u roku od 8 dana otkazati svoju registraciju jer nakon 8 dana to više nije moguće. Korisnik može otkazati registraciju tako da trgovcu pošalje pisanu izjavu o otkazivanju. Opće uvjete poslovanja usvojila je vlasnica Licitar studio za dizajn, izradu predmeta i trgovinu, Nina Jecić u Zagrebu, dana 02. 05. 2018.